Oświetlenie bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuzyn_1
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 25

Oświetlenie bagażnika

Zamieszczone przez pyza99
    zima to bajka... zawsze na to czekam oj wtedy evo czy subaru mogło by pokazac...niestety nie miałem mozliwosci sprobowac
    Jezdziłem starym Subaru i Evo VII w zime i tego nigdy nie zapomne. Te samochody prowadzi sie z łatwością no do momentu jak się nie przegnie :wink:

[ Dodano: Pon 14 Sie, 06 21:59 ]
    A jesli chodzi o Rapid to polecam stronke
  • Bazyli76
    Rider
    • 2006
    • 487

Oświetlenie bagażnika

No właśnie jak w temacie. O1 combi niedziała oświetlenie bagażnika. byłem w ASO powiedzieli, że czujnik w klapie bagażnika - cena 200 PLN. Dałem sobie spokój pomyślałem najpierw sprawdzę sam zanim zacznę szastać kasą. No i sprawdziłem:
    1. Wszystkie kabelki są i są podłączone i nie ma zaśniedziałych końcówek
    2. Żaróweczki są i są sprawne
    3. Bezpiecznik jest i jest sprawny
    4. Rozebrałem zamek klapy bagażnika (robota na 5 min) i spokojnie możnaby wymienić sam mikrowłącznik za 1,50 PLN a nie cały zamek za 200 PLN - ale mikrowłącznik jest OK

A oświetlenie jak nie działało tak nie działa. Macie może jakieś sugestie, pomysły? Może tam jest jakiś przekaźnik po drodze ale nie wiem gdzie takie coś znaleźć. Poradźcie proszę

Komentarz

• marcind
      Rider
      • 2005
      • 438

Zamieszczone przez Bazyli76
      Wszystkie kabelki są i są podłączone i nie ma zaśniedziałych końcówek
      a probowales spiac je na krotko zeby sprawdzic czy sie zaswieci zarowka?
      Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
      mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• Bazyli76
        Rider
        • 2006
        • 487

Zamieszczone przez marcind
        a probowales spiac je na krotko zeby sprawdzic czy sie zaswieci zarowka?
        Próbowałem po to między innymi żeby wykluczyć mikrowłącznik i nic to nie dało. sprawdziłem oczywiście same żarówki też

Komentarz

• marcind
          Rider
          • 2005
          • 438

to jeszcze mozesz sprobowac przytknac zarowke bezposrednio do przewodow przy mikrowlaczniku jak sie zaswieci to bedziesz wiedzial ze przerwa jest od mikrowlacznika do zarowki ....
          Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
          mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• salvado
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 314

Bazyli76, Rok temu przerabiałem ten temat. Przyczyna okazała się prozaiczna: skorodowane styki w kostce, która znajduje się na dnie lewego nadkola w bagażniku. Zacznij od sprawdzenia tego właśnie. Jeśli to to, to na 99% przecieka ci złączka na wężyku do tylnego spryskiwacza. Pamiętam, że gdy ja się z tym borykałem, to diagnoza ta okazała się trafiona dla jeszcze dwoch czy trzech klubowiczów.
            Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• Bazyli76
              Rider
              • 2006
              • 487

salvado, Dzięki zaraz pewnie polecę to oblukać chociaż jak zerkałem wcześniej to wydawało się być sucho w tej wnęce i śladów wody też nie było widać. Inna sprawa, że jest to świetne miejsce na kilka szmatek, linę holowniczą itp. które świetnie wodę pochłaniają i potem trzymają wilgoć.

Nie omieszkam powiadomić o wynikach.

Komentarz

• salvado
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 314

Bazyli76, u mnie tez, po otwarciu klapki, wydawało się, że wszystko jest ok. Dopiero po wyjęciu kostek kilka końcówek, w tym od oświetlenia bagażnika, rozleciało się jak spróchniałe drewno
                Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

Ja też przerabiałem temat i co się okazało przewód który jest miedzy klapą a karoserją w takiej gumie wziełem scignełem tą troszke gume i co sie okazało poprostu ułamał się i dlatego nie dochodziło do wyłącznika
                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...